Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Author Details

Nederlandse Vrouwen Pakken Goud Op De Gemengde 4x400 Meter

Nederlandse vrouwen pakken goud op de gemengde 4x400 meter

Estafette-succes op Olympische Spelen

Bol en Klaver schitteren in Parijs

Femke Bol en Lieke Klaver hebben samen met hun teamgenoten het goud gepakt op de gemengde 4x400 meter estafette tijdens de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Het Nederlandse viertal liep een fenomenale race en wist de finishlijn als eerste te passeren. Dit is de derde gouden medaille voor Nederland tot nu toe in deze Spelen.

Bol, die ook individueel deelneemt aan de 400 meter, liet wederom zien over ongelofelijke snelheid en uithoudingsvermogen te beschikken. Klaver was een solide ankerloper en leverde een cruciale bijdrage aan de overwinning.

Naast het estafette-succes heeft Nederland ook in het waterpolo en synchroonzwemmen al twee gouden plakken gewonnen. Dit brengt het totaal aantal gouden medailles voor TeamNL op drie. Met nog enkele dagen te gaan belooft het een succesvolle Spelen te worden voor de Nederlandse atleten.

Bol komt in Parijs nog zowel individueel als op de estafette in actie namens Nederland. Zij is een van de kanshebbers op een medaille op de 400 meter. Ook het damesduet in het synchroonzwemmen, Noortje en Bregje de Brouwer, maakt kans op eremetaal.

De Nederlandse atleten laten zien dat ze in topvorm zijn en klaar zijn om het beste van zichzelf te geven in de strijd om Olympische roem. De Spelen in Parijs zullen ongetwijfeld nog meer hoogtepunten opleveren voor TeamNL.


Comments